Valolle aluemestaruus!

15.11.2016

Valo. Kuva: Kati Beloued
Valo. Kuva: Kati Beloued

Pienet onnistuivat hienosti Turun STARA-tapahtumassa.

Viikonloppuna Ylöjärven Iskun Valo-joukkue voitti kovatasoisen kisan Sydän-Suomen alueen välinemestaruuskisoista. Valo kilpailee 14-16-vuotiaiden kilpasarjassa.

- Valon aluekisa meni hienosti, kehuu valmentaja Elina  Salonen.

- Aamusta saatiin alle hyvä harjoitussuoritus, jonka jälkeen tytöt pääsivät kotiin hetkeksi lepäämään ja hakemaan keskittymistä. Takaisin kisapaikalle saapui joukkue, joka huokui itsevarmuutta ja halua onnistua.

Varsinainen kilpailusuoritus Tampereella meni hyvin, joten voimistelijat ja valmentajat olivat tyytyväisiä matolla nähtyyn esitykseen. Onnistuneesta kokonaisuudesta huolimatta voimistelussa pyritään aina vain täydellisempään suoritukseen.

- Vieläkin on paljon tekemistä kohti pääkisoja, Salonen nauraa.

- Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Joukkueessa voimistelevat Leila Beloued, Irene Bredero, Iiris Kalin, Netta Helmola, Iina Rantanen, Sannamari Laakso, Erika Paanila, Anniina Pirttiaho ja Milja Wallin. Valoa valmentavat Elina Salosen lisäksi Jenni Riihiluoma, Ella Peltokunnas ja Veera Niemenmaa. Joukkueen koreografiat suunnittelee Jenni Riihiluoma. Valo sai suorituksestaan pisteet 16,20 (TV 4,1, AV 4,1, EXE 8,0). Toiseksi sijoittui TTNV:n Polaris yhteispisteillä 16,10 ja kolmanneksi TV:n Onette Jr pisteillä 15,950.

Samoissa kilpailuissa 12-14-vuotiaiden kilpasarjassa Kaisla onnistui, mutta sijoittui silti kategoriaan 7.

- Tytöillä oli todella pitkä kilpailupäivä, jonka päätteeksi he pystyivät vetämään tähän mennessä parhaan kisasuorituksen, kertoo valmentaja Ida Sulku.

- Kokonaisuus oli huomattavasti parempi kuin edellisissä kisoissa. Kategoriaan olimme pettyneitä, kun se ei noussutkaan viime viikonlopulta.

Kuutar ja Kaste matkasivat Turkuun

Sunnuntaina oli Ylöjärven Iskun alle 10-vuotiaiden joukkueiden, Kuuttaren ja Kasteen vuoro esiintyä Turussa Stara-tapahtumassa.

- Tytöillä oli mukavaa ja esitykset onnistuivat taas paremmin jännityksestä huolimatta. Kehuja saatiin tyttöjen liikkuvuudesta ja ihanan iloisesta esiintymisestä, joka näkyi koko ohjelman ajan, tiivistää valmentaja Ida Sulku.

Kuuttaressa voimisteleva Mea Valtonen myönsi jännittäneensä esiintymistä vähäsen.

- Ehkä sen takia, kun katsojia oli niin paljon katsomossa, Mea arvelee.

- Meillä oli todella aikainen herätys. Me heräsimme jo puoli kuusi.

Kuinka suoritus onnistui?

- Tosi hyvin, koska oli kannustajia ja meillä hyvä joukkue.

Pitkästä matkasta huolimatta tytöillä oli tuttujakin kannustajia katsomossa. Meaa ja koko joukkuetta kannustivat muun muassa "täti, Antti ja äiti". Onko kannustajien läsnäolo tärkeää?

- On tai ei vais, Mea pohtii.