Jalkapallon ja voimistelun monilajikerho 2014 syntyneille tytöille!

31.7.2019


Ylöjärven Iskun ja Ylöjärven Ilveksen yhteistyö rikkoo raja-aitoja.

Ylöjärven Ilves ja Ylöjärven Isku toteuttavat pilottihankkeena syksyllä 2019 alkavan monilajikerhon, jossa samat tytöt  harjoittelevat tiistaisin jalkapallo-opein ja torstaisin voimistelun harjoittein.

Taitojen monipuolinen harjoittelu on urheilijaksi tähtäävälle lapselle ja nuorelle elintärkeää - tulevasta päälajista riippumatta. Monipuolinen harjoittelu on ennen kaikkea hauskaa, mutta sen kautta saadaan aikaan laaja liikemallivarasto tulevaa varten.

- Kaikkien liikunnallisten etujen lisäksi tällä saamme vähennettyä päällekkäisten harjoitusten ja kilpailujen määrää. Seurojen ei tarvitse kilpailla keskenään, voimme yhdistää voimia, Ylöjärven Iskun puheenjohtaja Maria Nummela summaa.

Monipuolinen harjoittelu tarkoittaa monipuolista harjoittelua niin lajiharjoituksessa kuin monilajisestikin.

- Lapsena ja nuorena fyysinen kehittyminen on nopeaa ja suoraviivaista, kunhan ylipäätään harjoittelee ja liikkuu riittävän paljon. Harjoittelua ei siis tarvitse eikä myöskään kannata painottaa pelkästään omassa päälajissa vaadittaviin ominaisuuksiin. Iän ja harjoitusvuosien karttuessa oman lajin edellyttämää harjoittelun kohdentamista tulee asteittain lisätä, mutta elimistön tarve monipuolisille harjoitusärsykkeille säilyy silti koko urheilu-uran ajan, kirjoittavat Jarkko Finni ja Pasi Mäenpää Terve Urheilija -materiaaleissa.

- Ominaisuuksien yksipuolinen harjoittelu saattaa tuottaa lyhyen aikaa hyviä tuloksia, mutta ei mahdollista pitkän aikavälin kehittymistä eikä siten parhaan mahdollisen yksilöllisen tason saavuttamista aikuisiällä.

Lisätietoja monilajikerhosta lähiaikoina, myös ilmoittautumisesta.

Lähde: https://www.kasvaurheilijaksi.fi/ominaisuustesti/esittely/monipuolisuus